ជាតិស្រវឹងបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់គ្រប់គ្នាមិនថាមនុស្សពេញវ័យ ឬទារកទេ។ ប៉ុន្តែចង់ដឹងថាមានអ្វីកើតឡើង បើអ្នកញ៉ាំជាតិស្រវឹងក្នុងពេលបំបៅដោះកូន. អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រជាច្រើនបានសិក្សាលើក្រុមម្តាយបំបៅដោះកូនដែលមានទម្លាប់ផឹកស្រាជាប្រចាំ។
ការពិត ១
ជាតិស្រានឹងជ្រាបចូលទៅក្នុងសរសៃឈាម រួចជ្រៀតចូលទៅក្នុងទឹកដោះ។ បញ្ហានេះអាចប៉ះពាល់ដល់សុខភាពទារក។ការពិត ២
ជាតិអាល់កុលក្នុងទឹកដោះអាចធ្វើឱ្យទារកងងុយគេង។ វាអាចប៉ះពាល់ដល់គុណភាពនៃការគេងរបស់ទារក។ការពិត ៣
ការស្រាវជ្រាវក៏បានអះអាងថា ឆាប់បំបៅដោះកូនពេកក្រោយពេលផឹកស្រារួចបង្កគ្រោះថ្នាក់ខ្លាំងបំផុត។ ទារកនឹងលូតលាស់ធំធាត់យឺតជាងទារកដែលម្តាយមិនធ្លាប់ប៉ះគ្រឿងស្រវឹងសោះក្នុងដំណាក់កាលបំបៅដោះ។ការពិត ៤
ជាតិស្រវឹងក្នុងទឹកដោះអាចបំផ្លាញដំណេករបស់ទារក។ ហើយថ្លើមទារកមិនអាចទទួលយកជាតិស្រាបានឡើយ។ការពិត ៥
អ្នកស្រាវជ្រាវក៏បានបញ្ជាក់ថា ជាតិស្រាមិនត្រឹមតែប៉ះពាល់ដល់ការលូតលាស់របស់ទារកប៉ុណ្ណោះទេ តែក៏ប៉ះពាល់ដល់សុខភាពរាងកាយទាំងមូល។ការពិត ៦
ការសិក្សាថ្មីមួយនិយាយថា គ្រឿងស្រវឹងក៏អាចពន្យាការលូតលាស់ និងធំធាត់របស់ទារកទៀតផង។ការពិត ៧
ជាតិអាល់កុលដែលម្តាយទទួលទានរួចជិត ២%ត្រូវបានជ្រាបទៅក្នុងទឹកដោះ។ រង់ចាំរហូតដល់ជាតិស្រវឹងនេះបញ្ចេញពីប្រព័ន្ធរាងកាយអស់ ទើបសុវត្ថិភាពពេលបំបៅកូន។ការពិត ៨
ក្នុងករណីខ្លះ ផឹកជាតិស្រវឹងក្នុងពេលបំបៅកូនក៏អាចបណ្តាលឱ្យទារកកើតអាការៈស្លាប់ភ្លាមមួយរំពេចផងដែរ។ការពិត ៩
ជាតិអាល់កុលច្រោះយករសជាតិទឹកដោះម្តាយ ហេតុនេះធ្វើឱ្យទារកបៅបានតិច។ ទង្វើនេះបង្កគ្រោះថ្នាក់ច្រើនដល់ទារកក្នុងអំឡុងពេលបំបៅ។ បញ្ឈប់ទម្លាប់នេះបើសិនអ្នកបារម្ភពីសុខភាពកូន៕ប្រភព៖ mungkulka
0 comments:
Post a Comment